فرایند ریزش و رشد موها
ریزش و آسیب مو می تواند به دلایل مختلف مانند ژنتیک، هورمون ها (مانند کم کاری تیروئید یا دوران بارداری)، داروها (داروهای سرطان)، کمبود رژیم غذایی و سایر بیماری های پزشکی (استرس یا بیماری های خود ایمنی) رخ دهد. اگر ریزش مو یا آسیب مو در ارتباط با کمبود تغذیه ای برخی ویتامین ها یا مواد معدنی باشد، مکمل های رشد مو و چندین داروی طبیعی می توانند به رشد یا رشد مجدد موها کمک کرده و موها را بلندتر و ضخیم تر کنند؛ با این حال این روش ها یک شبه نتیجه نمی دهند، معمولاً زمان زیادی طول می کشد (گاهی 1-5 سال) تا نتایج را ببینید. به طور معمول موها حدود 2 سانتی متر در ماه رشد می کنند، بنابراین حتی پس از مصرف مکمل ها پنج یا شش سال طول می کشد تا یک تار جدید مو به طول شانه از سر برسد. البته پس از چند ماه استفاده از درمان های طبیعی، غدد چربی روی سر دوباره فعال می شوند که باعث مرطوب شدن و تغذیه پوست سر و مو می شود، در نتیجه موها درخشان، مرطوب و سالم به نظر می رسند. می توانید مشورت با متخصص پوست را نیز در نظر بگیرید، متخصص پوست می تواند به تشخیص علل ریزش مو، آسیب و شکستن موها و همچنین پیشنهاد دارو یا درمان های تخصصی کمک کند.
فرم ثبت درخواست
بهترین روش ها برای تقویت مو
همانطور که پوست نیاز به مراقبت و تغذیه دارد، موهای ما برای تحریک رشد و حفظ استحکام و درخشندگی خود نیز به مرطوب کننده و حالت دهنده عمیق نیاز دارند. اول از همه به یاد داشته باشید که محصولات شیمیایی که به موها آسیب می رسانند را استفاده نکنید، اکثر ابزار و محصولات حالت دهنده برای موها واقعا مضر هستند و باعث آسیب عمیق می شوند. در عوض می توانید از داروهای طبیعی استفاده کنید که می تواند سلامت موها را حفظ کرده و باعث تقویت آنها شود. هیدراته نگه داشتن موها نیز بسیار مهم می باشد زیرا به جلوگیری از بسیاری از مشکلات مربوط به مو که معمولا توسط بسیاری از ما نادیده گرفته می شود، کمک می کند.
✓ برای تقویت موهایتان، پروتئین بیشتری بخورید.
سلامت مو از درون شروع می شود، بنابراین با غذاهای غنی از پروتئین مانند تخم مرغ، ماهی چرب، لوبیا، آجیل، غلات کامل و گوشت بدون چربی مانند مرغ، استحکام موهای خود را افزایش دهید. پروتئین برای تقویت موها مهم است زیرا هر تار موی شما از کراتین ساخته شده ، پروتئینی سخت که برای ایجاد ناخن و پوست نیز استفاده می شود.
✓ مکمل های حاوی ویتامین مصرف کنید.
یک مولتی ویتامین که مخصوصاً برای پوست، مو و ناخن ساخته شده است استفاده کنید، یا می توانید با پزشک عمومی خود در مورد ترکیب مناسبی از ویتامین ها و مواد معدنی که ممکن است به آنها نیاز بیشتری داشته باشید، صحبت کنید. ویتامین های مفید برای رشد و تقویت مو و جلوگیری از ریزش آن، شامل ویتامین A، ویتامین سی، ویتامین E، فلز روی، اهن و اسیدهای چرب امگا 3 می باشند.
✓ به صورت هفتگی از ماسک مو استفاده کنید.
یک ماسک موی هفتگی متعادل و مناسب می تواند به باز کردن گره موهای شما کمک کند، آبرسانی آفی آنها را فراهم کند و ظاهر موهای آسیب دیده را کاهش دهد. می توانید از ماسک موهای موجود در بازار استفاده کنید، یا آنها را به صورت طبیعی در منزل تهیه کنید، توجه داشته باشید که ماسک انتخابی باید بر اساس نوع موها و پوست سرتان انتخاب و استفاده شود. برای تقویت مو بهتر است ماسک مورد نظر را روی موهای مرطوب بمالید و به مدت 5 دقیقه در یک حوله گرم بپیچید تا خیس بخورد و به موهای شما نفوذ کند.
✓ استفاده از لوازم حرارتی را کاهش داده یا از محافظ حرارتی استفاده کنید.
به طور کلی بهتر است حالت دادن موهایتان با لوازم حرارتی مانند اتو و بابلیس را کاهش داده و برای خشک کردن موهایتان از باد ملایم و با فاصله سشوار استفاده کنید. موها در زمانی که خیس هستند در آسیب پذیرترین حالت خود قرار دارند، بنابراین زمانی که مرطوب هستند و قبل از حالت دادن به موهایتان از آنها مراقبت کنید. اگر از ابزارهای حالت دهنده گرم استفاده می کنید، آنها را به پایین ترین حالت خود برسانید و همیشه از یک اسپری محافظ حرارتی برای محافظت از موهای خود در برابر آسیب گرما استفاده کنید.
✓ پوست سر خود را ماساژ دهید.
ماساژ منظم پوست سر می تواند رشد مو را تحریک کرده و گردش خون را تقویت کند و اطمینان حاصل کند که فولیکول های مو مواد مغذی لازم را دریافت می کنند. ماساژ روزانه 4 دقیقه ای پوست سر می تواند به مرور زمان ضخامت و استحکام مو را افزایش دهد. هنگامی که ماساژ سر با روغن های رشد مو یا سرم ترکیب می شود، مزایای آن تقویت می شود، نه تنها باعث تقویت موها شده، بلکه باعث آرامش و تسکین استرس نیز می شود.
نکات مهمی در تقویت موها
علاوه بر موارد گفته شده، موارد دیگری هستند که به تقویت موها کمک کرده و از ریزش آنها جلوگیری می کنند که شامل موارد زیر می شوند:
• داشتن خواب کافی و کاهش استرس
• اجتناب از زیاد و محکم بستن مو
• برس کشیدن ملایم و در شب
• اجتناب از رنگ کردن زیاد
• خودداری از شستشوی بیش از حد یا کم مو
• خشک کردن موها با پارچه نخی و سشوار کم
• استفاده از محصولات تقویت مو
• نوشیدن روزانه مقدار کافی آب
• پرهیز از قرار گیری در سرما، گرما و اشعه uv
• کوتاه کردن مرتب موها
مزوتراپی مو، بهترین روش تقویت موها
علاوه بر موارد گفته شده، می توانید از یک درمان تقویت کننده مو برای محافظت از تارهای ظریف و بازیابی الیاف ضعیف و شکننده مو استفاده کنید. مزوتراپی مو یک روش درمانی زیبایی غیر جراحی است که مواد مغذی مورد نیاز مو را به لایه میانی پوست تزریق می کند. مزو مو با اثر مستقیم روی فولیکول های مو به رشد مو کمک می کند و مواد ویژه موجود در آن فولیکول های مو را تغذیه و تقویت می کند. با این روش می توان ریزش مو را تا حدودی درمان کرد، زیرا موهای نازک را ضخیم می کند و موها را قوی تر و درخشان تر خواهد کرد. به منظور جلوگیری از ریزش مو و تقویت موها با استفاده از مزوتراپی مو، مجموعه ای از ترکیبات فعال از جمله اسید هیالورونیک، اسیدهای آمینه، ویتامین ها، کوآنزیم ها و نمک های معدنی به پوست سر تزریق می شود که بازسازی سلولی را تحریک کرده و پوست سر را احیا می کند.
با این روش درمانی می توانید با مشکلات زیادی مقابله کنید، از جمله تحریک پیاز مو غیرفعال، تغذیه فولیکول های مو و از بین بردن شوره سر. تعداد دفعات مزوتراپی برای تقویت مو به نیاز فرد و شدت ریزش مو بستگی دارد، اکثر افراد به یک سری درمان های اولیه در حدود 10 جلسه نیاز دارند که بین 2 تا 4 هفته از هم فاصله دارند.
بانک مو چیست؟
کاشت مو یک روش درمانی زیبایی است و قطعا اگر عوارض و زخم های زیادی داشته باشد متقاضیان به آن جذب نمی شوند، زیرا هدف اصلی این روش بهبود ظاهر است. با این حال کاشت مو یک روش جراحیست و راهی برای انجام جراحی بدون ایجاد برخی زخم ها وجود ندارد، البته در روش های جدید این زخم ها معمولاً پس از هفته اول از بین می روند. کاشت مو در واقع انتقال واحدهای فولیکولی باکیفیت از نواحی سر به مناطق دارای ریزش مو یا طاسی است؛ فولیکول های مورد نیاز برای پیوند از بانک مو در پوست سر خود متقاضی برداشته می شوند. ریزش مو به دلایل مختلفی از جمله الگوی طاسی مردانه، آسیب و سوختگی، التهاب، بیماری و ژنتیک رخ می دهد که هرکدام بر بخش خاصی از پوست سر تاثیر میگذارند. روش های مختلفی برای کاشت مو وجود دارد که همگی آنها فولیکول های مو سالم و کافی را از ناحیه اهدا کننده یا بانک مو به ناحیه دچار ریزش پوست سر پیوند می کنند. فولیکول های مو در مناطق خاص پوست سر در برابر عملکرد آندروژن و دلایل دیگر ریزش مو مقاومت می کنند، در حالی که موهای دیگر مناطق تحت تأثیر قرار می گیرند و به تدریج غیرفعال می شوند.
دلایل ریزش مو و روش های درمان
ریزش مو علاوه بر پوست سر می تواند روی کل بدن نیز تأثیر بگذارد و می تواند موقت یا دائمی باشد؛ هر کسی در معرض ریسک ریزش مو قرار دارد، اما هر کدام از دلایل ریزش مو در سن خاص یا جنسیت خاصی بیشتر است. دلایل ریزش مو بسیار زیاد هستند که هرکدام از آنها به نوعی از ریزش مربوط می باشند، آنچه که باعث ریزش موی شما می شود می تواند مشخص کند که موهای شما به تدریج یا ناگهانی می ریزد، نازک می شود، می تواند به تنهایی رشد مجدد کند یا نیاز به درمان دارد و برای جلوگیری از ریزش دائمی مو به مراقبت فوری نیاز دارد یا خیر. اگر بخشی از پوست سر شما در حال خالی شدن از مو است، لکه های طاسی مشاهده می کنید یا به طور میانگین بیش از 100 تار مو در روز از دست می دهید، احتمالاً دچار ریزش مو به شکل بیماری شده اید و باید به یک متخصص پوست مراجعه کنید. اگرچه کارهای کمی برای جلوگیری از ادامه روند ریزش مو قابل انجام است، اما هرچه زودتر به متخصص پوست و مو مراجعه کنید، ممکن است درمان بهتری برایتان وجود داشته باشد.
شرایط کاندید مناسب کاشت ابرو
دلایل بسیاری وجود دارند که می توانند باعث از بین رفتن تمام یا قسمتی از موهای ابرو شما شوند یا آنها را نازک و ضعیف کنند، در اینصورت کاشت ابرو نوعی جراحی زیبایی است که ظاهر کامل و طبیعی را به ابروهای شما باز می گرداند. یکی از مهمترین عوامل هنگام در نظر گرفتن شرایط کاندید مناسب کاشت ابرو، علت ریزش آن است؛ اگر ابروها به دلیل شرایط ژنتیکی، کندن بیش از حد، یا آسیب دیدگی نازک یا دارای قسمت های خالی باشند، جراحی کاشت ابرو یک راه حل مناسب می باشد. ابروها ممکن است فقط قسمت کوچکی از بدن باشند، اما برای ظاهر کلی شما بسیار مهم هستند؛ بدون داشتن یک ابرو آراسته و زیبا نمی توانید بهترین ظاهر خود را داشته باشید. جراحی کاشت ابرو تنها راه برای بدست آوردن ابروهای پرپشت است که تا پایان عمر باقی می ماند؛ با توجه به پیشرفت تکنیک های کاشت ابرو، این روش می تواند نتایج زیبا و کاملاً طبیعی را به ارمغان بیاورد، چه دچار ریزش ابروی دائمی شده اید و یا به دلیل اصلاح بیش از حد ابروها شروع به نازک شدن کرده باشند.